طاجن كوارع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:
واحد كوارع كندوز ، 2 حبه بصل ، ثلاث اكواب عصير طماطم ، فلفل اسود ، قرفه ، ثوم
، خل .
الطريقة:
- تسلق الكوارع جيدا (الماء على اد الكوارع مش كتير) وبعد السلق تفصـص الكوارع ويقطع البصل قطع صغيره.
- وتحمر بالزيت للاصفرار الفاتح جدا ونضيف الطماطم ونضع البهارات الموجوده لحد ما تغلى جيدا وبعد نضع الكوارع عليها.
- ولما تغلى نقلبها بطاجن فخار او بايركس او صنيه حسب الموجود ونضعها بالفرن لاحمرار الوجهه.
- وبعد نحمر الثوم ونضع عليه خل ونضيفه على الكوارع بعد خروجها من الفرن.